Pocházejí z Moravy – paní Eva ze Štěpánova u Olomouce, pan Leopold z vesnice nedaleko Zlína. Po svatbě krátce bydleli ve Šternberku, ale většinu života prožili i se svými dětmi v Havířově.

„žena chtěla do města, zdálo se jí, že Šternberk není dost velký a tak jsme šli do Havířova, kde žil můj bratr, který mi zajistil místo na šachtě. Žena je zdravotní sestra, ale v Havířově pracovala v dětském domově,“ prozradil pan Leopold.

Projektová manažérka Regionální knihovny Karviná Vladěna Turowská představuje čtecí lupu s monitorem pro slabozraké čtenáře.
Novinka v knihovně: Lupa s kamerou umožní číst i slabozrakým

Dnes žijí v Senior Parku v Rychvadu, kam také na oslavu svého manželského jubilea pozvali děti, vnuky, přátele a další rodinné příslušníky. Za účasti „oddávajícího, starosty města si zopakovali svatební obřad, řekli si ano a dali si „staromanželský“ polibek, jak žertem pronesl pan Leopold, než políbil svou ženu. „Vzal bych si ji znovu a moc rád,“ řekl přede všemi.

I jeho žena k němu stále chová lásku. „Vzala bych si ho znovu,“ prozradila. Pokud se jich zeptáte, jaký mají recept na dlouhotrvající vztah, odpoví shodně: „Láska, tolerance, vzájemný vztah a zdraví.“

Házenkáři se v evropském Challenge Cupu představí proti Izraelcům dvakrát doma.
S Izraelci dvakrát doma
Příprava baníkovců na sezonu bude pokračovat ve Slovinsku.
Házenkáři se posunuli, jedou do Slovinska
Místo dopravní nehody.
V Petřvaldě se střetl motocykl s kamionem, mopedista zraněním podlehl