Program byl mimo jiné zaměřen na problematiku spontánního porodu, jeho výhody pro matku a dítě, analgetizace u porodu, nebo jak vypadá ambulantní porod. Podrobněji byl probrán císařský řez a také bonding.

„Setkání s budoucími maminkami, kterého se mohou zúčastnit i tatínkové, pořádáme tři až čtyřikrát ročně s cílem přiblížit jim vše, co souvisí s porodem, a to nejen v obecné rovině, ale v konkrétních podmínkách naši nemocnice. Návštěva je pokaždé dobrá. Za důležité považujeme seznámit je aspoň s částí personálu i prostředím porodnice, aby z porodu nastávající maminky neměly obavy. Protože každý porod je individuální, budeme rádi, pokud rodička bude něco potřebovat, aby se ozvala. Určitě vyjdeme maximálně vstříc," uvedla doktorka Jana Daňková Kučerová z organizačního týmu.

A jeden ohlas z řad přítomných maminek. „Poprvé jsem rodila před deseti lety v nemocnici ve Frýdku-Místku. Tehdy tam byl primářem pan doktor Wiecek. Byla jsem velmi spokojena. Protože nyní má stejnou funkci v havířovské porodnici, tak jsem se rozhodla i s kamarádkou rodit v Havířově. Dnešní akce byla poučná, jednoduše super, " svěřila se nastávající maminka Markéta Wacĺawik.