Nápad na jeho vznik se zrodil ve společnosti Fit Jump, která je zároveň jeho provozovatelem. V České republice jsou přitom kukuřičné labyrinty novinkou. „V cizině jsou podobná bludiště běžnou záležitostí. Zejména v Anglii, Německu nebo Spojených státech amerických. A letos v zimě nás prostě napadlo, že by tento projekt mohl vzniknout i u nás," přiblížil spoluautor projektu Martin Trenz.

Prozradil, že cílem bylo i prohloubit v návštěvnících zájem o místa, kde žijí. V každém bludišti je totiž připravena malá naučná stezka s místními zajímavostmi.

„Labyrint je domovem rodiny Kukuřičáků, která jím děti i dospělé provází. Pro návštěvníky je připravena série hádanek s tajenkou. Ti s chytrým telefonem s OS Android si pak mohou zahrát interaktivní hru na čas podobnou pokémonům či hledání kešek a zúčastnit se tak Mistrovství v bloudění," vysvětluje Trenz.

Už ve středu

A kdy se budou moci lidé v Karviné procházet mezi vysokou kukuřicí?

„Labyrint by se měl otevřít ve středu 21. června, kdy díky nižšímu vzrůstu kukuřice bude zábava vhodná zejména pro menší děti. Do výšky metr, metr a půl by měla kukuřice vyrůst asi do jednoho měsíce," dodává spoluautor projektu.

Vedle karvinského kukuřičného labyrintu vznikají bludiště také v Opavě, Ostravě a ve Frýdku-Místku. Všechny labyrinty nabízejí unikátní plán cestiček a veřejnosti jsou přístupné vždy odpoledne a o víkendech, o prázdninách pak po celé dny.

Pavla Krůčková