Například dětmarovický psí útulek funguje i o Silvestru a na Nový rok standardně jako vždy. „Lidé tedy mohou v případě krizové situace, kdy se zaběhne nebo najde pes, volat přímo nám,“ říká Marcela Sojková z Útulku pro opuštěné psy v Dětmarovicích.

„My fungujeme 24 hodin denně a stejně tak odchytová služba, na kterou se volá v případě zaběhnutého nebo sraženého psa. Samozřejmě funguje i veterinář,“ připomněla ředitelka psího útulku v Prostřední Suché Dagmar Poláková.

Podle ní je počet případů zaběhnutých psů během těchto dní individuální. Podle strážníků je zaběhnutých psů o Silvestru stále méně. „Loni však třeba nebyl žádný výjezd. Tento rok se taktéž zatím skoro nic nedělo. Vzhledem k tomu, že počet případů není enormní, jde vidět, že lidé si v posledních letech dali říct a mají už své psy zabezpečené,“ tvrdí Dagmar Poláková.

Psí útulek v Bohumíně při zásazích spolupracuje s městem a policií, kde také funguje odchytová služba. „Fungujeme non-stop, i během svátků a Silvestra,“ říká Petr Biernat z bohumínského psího útulku. Zároveň dodává, že nyní je zásahů hodně, ovšem z jiného důvodu, než kvůli oslavám nového roku. „Začalo hárat mnoho fen, a tak je teď vcelku pohotovost,“ doplnil.

Všechny psí útulky na Karvinsku také v těchto dnech přijímají dary ve formě starých dek nebo granulí, které psům v chladných zimních dnech pomohou. Mnoho lidí takto splnilo dobrý skutek o Vánocích a do útulků nakoupili množství stravy i jiných potřebných věcí.

Prodejna zábavní a profesionální pyrotechniky TARRA pyrotechnik, 28. prosince 2018 v Ludgeřovicich u Ostravy.
Silvestrovské oslavy? S rozumem a ohleduplně