Jak už Deník informoval, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve městě natáčí od středy. Při první ochutnávce šesti jídel nadšením nehýřil, naopak tradičně nešetřil kritikou. S kuchařem však našli společnou řeč a na jídelníčku se objevila nová jídla, včetně řecké speciality, když je kuchař z poloviny řeckého původu.
Zdeněk Pohlreich se fanouškům ochotně podepisoval. Foto: Deník/Libor Běčák
Důvodem účasti v televizní show je slabá návštěvnost městského podniku. Filmaře oslovila členka dozorčí rady firmy a zastupitelka za ANO Darja Tomaniecová. Na ní teď leží odpovědnost za výsledek televizního testu.
"Bylo mi líto, že tak krásnou restauraci navštěvuje málo hostů a proslýchá se, že tady lidem příliš nechutná," řekla mladá žena, která se letos v srpnu stala členkou dozorčí rady společnosti s ručením omezeným Zámek. "Uvidíme, jak nakonec dopadneme. Pan Pohlreich se podle regulí pořadu ještě musí za několik týdnů vrátit, teprve pak padne konečný verdikt," usmívá se s krčením ramen Darja Tomaniecová. Dodává, že přesvědčit natáčecí štáb, aby do Havířova přijel, jí ani nedalo moc práce. "Asi je hodně zaujalo, že jsme městská společnost," míní.
Zdeněk Pohlreich u krbu na terase havířovského zámku. Foto: Josef Talaš
Na páteční zátěžový test si místa v restauraci rezervovalo na 150 hostů. "Jsme zvědaví nejen na pana šéfkuchaře Pohlreicha, ale také na jídlo, které s jeho pomocí místní kuchaři uvařili. Věříme, že nám bude chutnat a bude to příjemný večer," přáli si hosté Zámku.
Už ve dveřích Zámku každého hosta vítala Darja Tomaniecová se skleničkou sektu a zvala k usazení ke stolu: "Restaurace se plní, přijměte pozvání a přeji příjemný večer."
Šéf nesmí ani naznačovat
Samotný šéfkuchař Pohlreich průběh natáčení hodnotit nechtěl. "Nesmím se k natáčení pořadu do jeho vysílání vyjadřovat. Nechte se překvapit," řekl.
Hosté byli spokojení
Jak Deník zjistil, kuchyně se pod náporem objednávek nezhroutila. Hosté v restauraci i na terase byli vesměs s jídlem spokojeni.
"Musím uznat, že jsem byl v očekávání, jak večer proběhne a ve finále jsem velmi příjemně překvapen. Objednal jsem si zámecký vývar s knedlíčky, nudlemi a zeleninou, a jako hlavní chod telecí řízek a šťouchané brambory. Manželka měla řecký talíř, tedy kuřecí souvlaki, grilované papriky, tzatziky, mletý biftek plněný fetou a pečené brambory. Oba jsme byli spokojení. Přestože se mi u hlavního chodu porce na talíři zprvu nezdála příliš velká, přece jen zasytila," vyjádřil své pocity z netradiční večeře na havířovském zámku ředitel Základní školy F. Hrubína a radní za KSČM Tomáš Ptáček.
Čtěte také původní článek ze začátku natáčení: Zdeněk Pohlreich vaří na havířovském Zámku