Jak už Deník informoval, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve městě natáčí od středy. Při první ochutnávce šesti jídel nadšením nehýřil, naopak tradičně nešetřil kritikou. S kuchařem však našli společnou řeč a na jídelníčku se objevila nová jídla, včetně řecké speciality, když je kuchař z poloviny řeckého původu. 

Zdeněk Pohlreich se v Havířově svým fanouškům ochotně podepisoval a fotil se s nimi.
Zdeněk Pohlreich se fanouškům ochotně podepisoval. Foto: Deník/Libor Běčák

Důvodem účasti v televizní show je slabá návštěvnost městského podniku. Filmaře oslovila členka dozorčí rady firmy a zastupitelka za ANO Darja Tomaniecová. Na ní teď leží odpovědnost za výsledek televizního testu.

"Bylo mi líto, že tak krásnou restauraci navštěvuje málo hostů a proslýchá se, že tady lidem příliš nechutná," řekla mladá žena, která se letos v srpnu stala členkou dozorčí rady společnosti s ručením omezeným Zámek. "Uvidíme, jak nakonec dopadneme. Pan Pohlreich se podle regulí pořadu ještě musí za několik týdnů vrátit, teprve pak padne konečný verdikt," usmívá se s krčením ramen Darja Tomaniecová. Dodává, že přesvědčit natáčecí štáb, aby do Havířova přijel, jí ani nedalo moc práce. "Asi je hodně zaujalo, že jsme městská společnost," míní.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich při natáčení pořadu Ano, šéfe! v Havířově.
Zdeněk Pohlreich u krbu na terase havířovského zámku. Foto: Josef Talaš

Na páteční zátěžový test si místa v restauraci rezervovalo na 150 hostů. "Jsme zvědaví nejen na pana šéfkuchaře Pohlreicha, ale také na jídlo, které s jeho pomocí místní kuchaři uvařili. Věříme, že nám bude chutnat a bude to příjemný večer," přáli si hosté Zámku. 

Už ve dveřích Zámku každého hosta vítala Darja Tomaniecová se skleničkou sektu a zvala k usazení ke stolu: "Restaurace se plní, přijměte pozvání a přeji příjemný večer."  

Šéf nesmí ani naznačovat

Samotný šéfkuchař Pohlreich průběh natáčení hodnotit nechtěl. "Nesmím se k natáčení pořadu do jeho vysílání vyjadřovat. Nechte se překvapit," řekl. 

Hosté byli spokojení

Jak Deník zjistil, kuchyně se pod náporem objednávek nezhroutila. Hosté v restauraci i na terase byli vesměs s jídlem spokojeni.

"Musím uznat, že jsem byl v očekávání, jak večer proběhne a ve finále jsem velmi příjemně překvapen. Objednal jsem si zámecký vývar s knedlíčky, nudlemi a zeleninou, a jako hlavní chod telecí řízek a šťouchané brambory. Manželka měla řecký talíř, tedy kuřecí souvlaki, grilované papriky, tzatziky, mletý biftek plněný fetou a pečené brambory. Oba jsme byli spokojení. Přestože se mi u hlavního chodu porce na talíři zprvu nezdála příliš velká, přece jen zasytila," vyjádřil své pocity z netradiční večeře na havířovském zámku ředitel Základní školy F. Hrubína a radní za KSČM Tomáš Ptáček. 

Čtěte také původní článek ze začátku natáčení: Zdeněk Pohlreich vaří na havířovském Zámku