Pachatel se na starého pána „nalepil“ v pátek vpodvečer poblíž křížení karvinských tříd 17. listopadu a Osvobození. „Pánovi nabídl pomoc s koupí bundy a asi hodinu ho skutečně doprovázel po různých obchodech kolem obchodního domu,“ uvádí policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Recidivista se nejdříve tvářil a choval ochotně, jenže lidská šelma v něm už měla svůj plán. K incidentu došlo kolem šesté odpolední na chodníku mezi obchodním domem a budovou pojišťovny.

„Pachatel se v místě, kde je křoví, od pána odpojil, seniora předběhl, otočil se a šel proti němu. Jakmile starý pán byl vjeho dosahu, sáhl mu do náprsní kapsy a vzal peníze,“ popisuje dále mluvčí policie.

Naštěstí se v místě objevili svědci, kteří pánovi pomohli a zavolali také policii. „Pánovi, který vzhledem k vysokému věku byl v šoku, se do příjezdu policistů věnovali,“ dodává mluvčí.

Mezitím se už operátoři městské i státní policie zaměřili na kamerový systém a hledali.

Policisté oddělení hlídkové služby pak důvodně podezřelého zadrželi zhruba dvacet minut po krádeži. Komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádeže. Seniorovy peníze byly zajištěny a vráceny. Starý pán mohl přijít o bezmála deset tisíc korun.

Obviněný muž z Karviné byl v minulosti šestkrát soudně trestán. Po vykonání posledního trestu odnětí svobody byl z výkonu propuštěn v květnu letošního roku.

Ilustrační foto
Zuřivec rozhazoval věci, pak ho poslali ležet na záchytku